Home Furnishing Nordic

Home Furnishing Nordic AB är en av norra Europas största e-handlare inom möbler och inredning. Onlinebutiker som bl.a. Trademax, Chilli, Furniturebox och WeGot ingår i gruppen. Bolaget har över 400 anställda, 22 showrooms, fler än 250 000 produkter, en omsättning på 1,5 miljard (2019) och har sedan 2012 haft över 2 miljoner orderar.

Med hjälp av pinDeliver kan vi ta eget ägarskap över vårt logistikflöde och erbjuda våra kunder en bättre leveransupplevelse i jämförelse med traditionella transportörer
Joakim Kvesic Möller
Operations Manager

Bakgrund och utmaning

Home Furnishing Nordic började år 2008 med att sälja möbler på nätet. Relativt snabbt insåg företaget att möbler var en ganska omogen produkt för hemleveranser.

”Möbler är än idag en relativt omogen produkt för hemleverans i de traditionella logistikflödena. Även om de större transportörerna anpassat sina tjänster för hemleverans av större gods, kvarstår en lång väg att gå för att möta kundernas ökande krav och preferenser. Vi ville kunna styra mer själva över vår verksamhet och inte sitta i knäet på olika transportörer”, säger Joakim Kvesic Möller, Operations Manager, Home Furnishing Nordic.

Med detta som utgångspunkt valde Home Furnishing Nordic att lansera sin egna Last Mile lösning i Stockholm, för att därefter även lansera den i Göteborg och Skåne. Nu planerar företaget för vidare expansion till fler städer i Sverige och även i fler länder.

För att möta de krav som dagens konsumenter har på hemleveranser anlitade man pinDeliver som leveransplattform för att förbättra leveransupplevelsen för sina kunder och för att få ökad kontroll över sina logistikflöden kopplat till hemleveranser.

Lösning med pinDeliver

För att kunna styra mer över sin logistik och hemleveranser så integrerade Home Furnishing Nordic sitt WMS-system med pinDeliver. pinDeliver sköter sedan ruttoptimeringen, slutkundskommunikationen och chaufförsstöd till dem som kör ut leveranserna.  

”Fördelen med pinDeliver är att de varit snabbrörliga och tillmötesgående. De vill precis som oss driva och utveckla sin tjänst framåt och förbättra kunderbjudandet, berättar Joakim Kvesic Möller. Detta ger oss stora möjligheter att kunna erbjuda en bra kundupplevelse och mer valfrihet för våra kunder där vår egen personal ansvarar för godset hela vägen fram till kundens dörr. Ytterligare en fördel med pinDeliver är att det är ett lättanvänt system med mycket flexibilitet” , säger Joakim.

Genom att Home Furnishing Nordic interagerat pinDeliver i sin verksamhet har man nu möjlighet att erbjuda slutkunden bättre spårning och transparens jämfört med traditionella transportörer.  

”Eftersom vi direkt kan se var våra bilar befinner sig någonstans och kan följa allt som händer under leveransens gång så är det numera även lättare för vår kundtjänst att besvara frågor från våra kunder. Nu arbetar vi tillsammans med pinDeliver med att vidareutveckla tjänsten, så att vi kan erbjuda en tjänst som hela tiden blir vassare och överträffar kundernas förväntningar på leveransen”, säger Joakim Kvesic Möller.

”pinDeliver har gett oss möjlighet att erbjuda en riktigt bra leveransupplevelse där vi själva kan hantera hela leveranskedjan”, avslutar Joakim.

Så här enkelt
kommer du igång!