Bra Möbler

Bra Möbler har sedan starten specialiserat sig på utemöbler och haft ett fokus på att erbjuda utemöbler med bästa kvalitén. Med 25 års erfarenhet och stark passion för utemöbler erbjuder de högkvalitativa produkter som klarar det nordiska klimatet. Idag har Bra Möbler över 30 000 produkter i sin e-handel och kan titulera sig störst i Sverige på utemöbler. Samarbetet med pinDeliver gör att Bra Möbler förbättrar kundnöjdheten ytterligare och sparar värdefull tid och resurser i den egna verksamheten.

Våra kunder får information så snart deras order är tillgänglig att bokas, där man kan se körschemat i realtid och boka sin leverans i lugn och ro på egen hand- utan någon personlig assistans. Integrationen med pinDeliver är Win-Win dels för kunden som tycker det är smidigt och dels för oss som spar mycket tid i hanteringen
Simon Forslund
IT & E-handelsansvarig

Bakgrund och utmaning

Bra Möbler är ett familjeägt företag som efter generationer med kunskap och kärlek för utemöbler, grundades 1995 i Göteborg. Företaget är störst i Sverige på utemöbler med över 30 000 produkter i sin e-handel. De har ett flertal stora varuhus runt om i Sverige och har sedan en tid tillbaka satsat på att expandera sin e-handel. I takt med e-handelns framfart är logistik och leverans bara ett av de områden som de valt att satsa stort på.

“Vi var väldigt tidigt ute, redan 2006, med att sälja utemöbler via e-handel, men det var inte förrän 2014 som företaget drog igång en storsatsning på e-handel. Idag är mer eller mindre hela verksamheten helt digitaliserad och stora investeringar har lagts på e-handel och integrerade system” säger Simon Forslund.

Men med e-handel tillkommer även ökade krav från kunder och det var i jakten på en mer effektiv egen distribution som Bra Möbler kom i kontakt med pinDeliver.

Lösning med pinDeliver

I samband med satsningen blev ”leverans” ett viktigt ledord inom Bra Möbler. Det blev starten för en satsning inom logistik och e-handel och man beslutade sig för att uppgradera sina leveranssystem. Kundupplevelsen, leveranstiden och kommunikationen blev allt mer avgörande, förklarar Simon Forslund. Att möta den digitala kundens krav med god kommunikation och integration och att de själva skulle få ökad kontroll, var det som fick Bra Möbler att anlita pinDeliver.

”Vi ville satsa ännu mer på logistik och leverans men systemet som vi hade tidigare erbjöd inte så stora möjligheter att göra bra integrationer vilket var en av anledningarna till att vi valde att byta till pinDeliver”, säger Simon Forslund

Integrationsfrågan är något som Simon själv beskriver som en oerhört viktig del, då det leder till att kunderna får snabb aktuell information på ett bra sätt. Det är det viktigaste påpekar Simon.

”Med hjälp av pinDeliver håller vi våra kunder uppdaterade, det är det viktigaste. Sen är det ju rätt bra att det är smidigt för oss också. Funktion och integrationsmöjligheterna var absolut avgörande i vårt val av pinDeliver”

“En grej som jag gillar med pinDeliver är att det aldrig är några långa ledtider, det uppskattar jag väldigt mycket.” fortsätter Simon Forslund.

Våren 2022 lanserade Bra Möbler ett nytt bokningssystem för sin e-handel tillsammans med pinDeliver. Systemet utgår från ett välplanerat geografiskt zonsystem,  med information om vilka dagar och vilka tider som leverans sker till respektive zon. Bokningen, som är integrerad med pinDeliver, visar vilken kapacitet som finns tillgänglig för respektive tidsfönster så att rätt information visas för kunden i realtid. Detta gör att kunden direkt vid orderläggning kan välja när leveransen skall ske, baserat på uppdaterad data som visar om ett tidsfönster är tillgängligt eller ej. Simon beskriver hur de med hjälp av pinDelivers API mer eller mindre aldrig behöver hantera något kring bokningen då den automatiska lösningen gör så att kunderna, i lugn och ro, kan boka sin leverans, samtidigt som Bra Möbler har översikt och möjlighet att göra justeringar vid behov.

”Vi har testkört den automatiska bokningen under en kortare period och ser redan stora fördelar i dels hur snabbt våra kunder kan få sina leveranser, men också det faktum att vi inte behöver arbetskraft för att hantera det. Våra kunder får information så snart deras order är tillgänglig att bokas, där man kan se körschemat i realtid och boka sin leverans i lugn och ro på egen hand – utan någon personlig assistans. Integrationen med pinDeliver är Win – Win, dels för kunden som tycker det är smidigt och dels för oss som spar mycket tid i hanteringen”, avslutar Simon Forslund.

Så här enkelt
kommer du igång!