GDL

GDL arbetar både lokalt och rikstäckande efter devisen – Trygg hela vägen. Verksamheten består av ett starkt koncept med erbjudande inom transport-, maskin- och logistiktjänster. GDL är etablerat på över 20 orter i Sverige och omsätter 3,4 miljarder SEK. Företaget erbjuder internationella, nationella och regionala transporter, direkt från avsändare till mottagare eller via terminaler och omlastning med lokal distribution.

I sin helhet kan vi spara upp till 30% av en trafikledares arbete genom att använda pinDeliver i vår verksamhet
John Jardman
Key Account Manager

Bakgrund och utmaning

Inom GDL:s affärsområde Transport och Logistik används pinDeliver idag i delen Distribution i Östergötland. Många av GDL:s kunder har idag krav på ”track and trace” spårbarhet för sina transporter och GDL letade därför efter ett system som enkelt kunde integreras med deras affärssystem. Valet föll på pinDeliver.

Lösning med pinDeliver

Idag används pinDeliver bland annat för hemleveranser till privatpersoner inom Östergötland i Sverige. GDL använder dels pinDelivers Hubb-app där personalen på terminalen scannar in samtliga kollin vilket effektiviserat terminalarbetet. När alla kollin som ska levereras har scannats in tar pinDelivers office-verktyg över och samtliga kollin planeras och ruttoptimeras automatiskt för att sedan levereras ut till kund.

”Genom att använda pinDelivers Hubb-app med scanningfunktion har vi kunnat spara in på en heltidstjänst. Systemet har sparat oss enormt med tid och pengar”, säger John Jardman, Key Account Manager på GDL.

GDL använder också pinDeliver för att kommunicera med sina kunder och skicka ut aviseringar.

”Något som varit en väldigt viktig och värdefull funktion för oss är att pinDeliver ger oss en geografisk position när chauffören har ringt kunden eller levererat godset. Det ger oss en trygghet mot kunden och för oss själva att vi verkligen varit på plats och gjort vårt jobb”, säger John.

Tids- och kostnadsbesparing är något som lyfts fram som de mest centrala fördelarna med pinDeliver av GDL.

”I sin helhet kan vi spara upp till 30% av en trafikledares arbete genom att använda pinDeliver i vår verksamhet. pinDeliver är också ett system som är väldigt uppskattat av våra trafikledare som tycker att det är ett väldigt enkelt och effektivt system att jobba i”, fortsätter John.

För GDL var det viktigt att hitta en partner för ”track and trace” som var tillmötesgående och lyhörda för verksamhetens behov. Det var också viktigt med en personlig support.

”Jag ser en stor fördel att arbeta med pinDeliver då hela teamet är så tillmötesgående med behoven för vår verksamhet. Utvecklingen i systemet sker alltid i snabb takt. Teamet på pinDeliver hjälper oss ständigt med nya funktioner och lösningar. Detta uppskattar jag otroligt mycket. Jag värderar också den personliga supporten man alltid kan få”, avslutar John.

Så här enkelt
kommer du igång!