Urban Deli

År 2009 slog Urban Deli upp sina dörrar till sitt nytänkande koncept som kombinerar matbutik, restaurang, bar och saluhall, med målet att ge sina kunder en maximal matupplevelse. Idag har Urban Deli runt 400 anställda och finns på olika platser i Stockholm. Genom samarbetet med pinDeliver har Urban Deli utökat sin marknad ännu mer på ett enkelt och effektivt sätt, vilket både gynnar dem själva och sina kunder.

Jag tänkte direkt på pinDeliver eftersom jag har en bra relation till pinDeliver sedan innan. På måfå kontaktade jag dem och bokade in ett möte, där vi kom på en lösning på hur vi kunde lösa det, då pinDeliver hade erfarenhet av liknande utmaningar. Sen bokade vi upp möten och allt rullade på. pinDeliver kunde svara på alla frågor och vi hittade ett sätt vi kunde arbeta för att nå målet och slutkunden. Allt gick verkligen väldigt smärtfritt
Valentin Romanov
Affärsutvecklare Axfood

Bakgrund och utmaning

Urban Deli har som vision att bidra till ett godare, enklare och lyckligare matliv för alla människor. Därmed har Urban Deli kombinerat olika koncept för ge sina kunder en maximal matupplevelse runt om i Stockholm. Med en brinnande drivkraft för att leverera den bästa kundupplevelsen, har Urban Deli växt och startat andra koncept, såsom hotell och matstudio. 

Därefter var nästa steg att introducera foodtrucks, som skulle ha flera stopp per vecka och som skulle vara enkelt för kunder att köpa sin lunch ifrån. Med utmaningen att få ihop logistiken och nå slutkunderna på bästa sätt, blev pinDeliver snabbt ett alternativ för att få det till verklighet.

Lösning med pinDeliver

Valetin har arbetat med pinDeliver i liknade projekt sen tidigare och kände därför till dem väl som en pålitlig partner.

“Superbra kundrelation, allt funkade jättebra.” säger Valentin Romanov.

Så när han skulle byta tjänst, fick han i uppdrag att hjälpa Urban Deli att utveckla “Urban Deli på väg” och det var många delar som skulle klaffa, menar Valentin Romanov. 

“Det innebär att utkörning av luncher skulle ske praktiskt till olika destinationer. Då vi hade ungefär 100 stopp per vecka såg vi ett behov av en karta där kunderna lätt skall kunna följa var vi är och vart vi ska. Sen tänkte vi att nu när vi säljer den här maten, ska kunderna bara kunna komma dit och köpa på plats, eller skulle vi även kunna erbjuda dem att förbeställa på hemsidan i förväg. Där ska man kunna se var bilen finns och även kunna göra en beställning. Med föreställningen så insåg vi att vi på något sätt behöver kunna avisera kunderna exempelvis “glöm inte att vi kommer ut till dig idag.” – Valentin Romanov.

Med dessa behov tog det inte lång tid innan Valentin kontaktade pinDeliver och samarbetet mellan Urban Deli och pinDeliver tog fart.

“Sen från ingenstans bokade vi upp möten och allt rullade på. pinDeliver kunde svara på alla frågor och vi hittade ett sätt vi kunde arbeta för att nå målet och slutkunden. Allt gick verkligen väldigt smärtfritt.”

Idag använder Urban Deli pinDelivers tjänster regelbundet för att ruttplanera foodtrucksens stopp samt för att dagligen planera alla förbeställda ordrar. De är mycket nöjda över pinDelivers tjänst som gör att de enkelt kan meddela sina kunder om foodtruckens stopp.

Dessutom har Urban Deli även e-handel och hemleveranser som särskilt har högt tryck kring jul och nyår. Valentin menar att de tjänster som pinDeliver erbjuder hade underlättat i dessa flöden också. 

“Jag håller på nu och försöker få dom att börja använda pinDeliver också” säger Valentin Romanov.

Så här enkelt
kommer du igång!